26 Kasım 2013 Salı

Çok Bilinen Filmlerin Hiç Bilinmeyenleri

 Listelist sitesinde Yüzüklerin Efendisi'nin 18 inanılmaz gerçeği ile karşılaştıktan sonra kendi kendime dedim ki, azcık bir karıştırayım şu interneti acaba bunun gibi daha kaç enteresan gerçek var filmler hakkında. Araştırırken şahsen çok zevk aldım. Çok çok enteresan bilgiler ile karşılaştım. Size birkaç tanesinden bahsedeyim mesela;

1) Iron Man(Demir Adam) filmi için ilk önce Tom Cruise'a teklif götürüyorlar ama Tom filmin senaryosunu beğenmediği için red ediyor. Allah'a şükür.




2) Matrix filminde Neo rolünü oynaması için ilk Jhonny Depp'e teklif götürüyorlar. Düşününce bile aklım almıyor, yaşasın Keanu Reeves.

3) Alfred Hitchcock'un Psycho(Sapık) filmi, tuvaletin sifonun çekilmesini gösteren ilk Amerikan filmidir.

4) Titanic'in meşhur Rose resmini esasında yönetmen James Cameroon çizmiştir.



5) Fight Club(Dövüş Kulübü) filminde David Fincher, Norton ve Brad Pitt'in dövüş sahnesi için dublörden merdivenden 12 kere düşmesini ister. İşin komik yanı David Fincher ilk düşüşü filme koyar. Yazık olmuş.

6) Tim Burton'un Batman için esasında Bill Murray'i düşünmüş olduğunu biliyor musunuz?

7) Sean Connery; Lord of the Rings(Yüzüklerin Efendisi), Matrix ve Jurrasic Park gibi filmlerden gelen rol tekliflerini red etmiştir. Hiç.

8) Lord of the Rings'in(Yüzüklerin Efendisi) Aragorn'u Viggo Mortensen, rolü, oğlunun yalvarması üzerine kabul etmiştir. Thank you kiddo.

9) Final Destination(Son Durak 3) filminde, filmin oyuncuları, çekim için tam 26 kere hızlı trene binmiştir.

10) The Conjuring(Korku Seansı) filminde, gerçek Lorraine Warren, filmin başındaki öğrencilerle söyleşi bölümünde onu canlandıran oyuncunun karşısında oturmaktadır.

11) The Ring(Halka) filminde, Samara'nın yürüşünün garip ve korkunç olması için onu geri geri yürütüp montajda ileriye sarmışlardır.

12) Ne Michelle Rodriguez ne de Jordana Brewster, Fast And Furious(Hızlı ve Öfkeli) filmine kadar ehliyet almamıştır.

13) South Park'ın filminde tam tamına 199 kere Fuck kelimesi geçer.

14) Pirates Of Carrabean(Karayip Korsanları) filminde, Siyah İncinin kaptanı Barbosa'yı oynayan Geoffrey Rush, filmde olabildiğince kadrajın ve ana karakterlerin sol tarafında kalmaya çalışmıştır. Bir diğer enteresan bilgi ise Jack Sparrow karakteri ilk Robert De Niro'ya öneriliyor ama kendisi filmin tutmayacağını düşünerek red ediyor. Çok iyi düşünmüş.

14) Hangover(Felekten Bir Gece) filminde dişini kaybeden Ed Helms'in esasında orada gerçekten dişi yoktur.



15) Harry Potter'ın 4. filmi olan Ateş Kadehi'nin jeneriğinde "film çekim esnasında hiçbir ejdarhaya zarar verilmemiştir" yazmaktadır.



16)  Elm Street Kabusu filminde hiç Elm Street kelimesi geçmemektedir.

17)  Indiana Jones filminde, Arc Chamber'da R2D2 ve C3PO'nun hiyeroglifleri vardır.



18) Robert Rodriguez, Machete filmi için Danny Trejo abimizi seçer. Bunun üzerine Danny Trejo abimiz sürekli Robert Rodriguez'i aramaya başlar. Bundan usanan Robert Rodriguez, Danny Trejo abimize mesaj atar ve meşgulüm mesaj atmayı denesen ya der. Bunun üzerine şu mesaj gelir; Machete don't text.

19) The Shinning(Cinnet) filmini bilen çoktur. En korkunç filmler listesindedir hatta. Bu film hakkında da enteresan bilgiler var mesela. Filmin meşhur kapıyı baltalama sahnesinde Jack Nicholsun çok başarılı bir iş çıkarmıştır. Çünkü kendisi eski bir itfayeci olduğundan kapıyı nasıl kıracağını çok iyi biliyordu. Bunun yanında filmin ufaklığı olan Danny Loyd'a, film bitene kadar filmin bir korku filmi değilde bir drama filmi olduğu söylenmiş. Filmin meşhur asansörden kan boşalma sahnesinin çekilebilmesi için de 1 sene beklenmiştir.

20) Orson Welles, Citizen Cane'i(Yurttaş Kane) o dönemlerde sakat olduğundan tekerlekli sandalyede çekmiştir.



21) Christopher Nolan'ın Prestige(Prestij) filminin baş karakterlerinin baş harflari ile ABRA(Abrakadabra) Inception filminin baş karakterleri ile de DREAMS yazılmaktadır.

22) IMDB'nin bir numarası olan Shawshank Redemption(Esaretin Bedeli) filmi, bu  başarıyı sinemada gerçekleştirmemiştir. Sinemada başarısız olan film DVD'ler sayesinde büyük bir gelir elde etmiş ve 1 numara olmuştur.

23) E.T. orjinalinde bir korku filmiydi.

24) Scream(Çığlık) filminde garaj kapısındaki köpek geçidine sığamadığı için öldürülen Rose McGowan esasında oradan geçebiliyordu.

25) Joker, Bane'den daha çok izlenmiştir. The Dark Knigt 3'lemesinin en başarılı filmi, hatta Warner Bros'un en çok kazanan filmi, serinin ikinci filmidir,  yani Jokerdir.


Bir daha ki yazımda da filmlerin esasında kaç günde çekildikleri ile karşınıza çıkayım bari...

0 yorum:

Yorum Gönder