25 Ağustos 2015 Salı



İlk uzaylı filmini kim yaptı biliyor musunuz ya da hiç merak ettiniz mi? Uzaylılar sinema ile ortaya çıkan bir kurgu olmamakla birlikte, ilk çağlardan beri her zaman bir merak konusuydu. Uzay araştırmalarının temelinde uzayda yaşam var mı sorusu bulunmaktadır. Bu merak sayesinde insanlık da hep ‘acaba’ kuşkusu içinde kalmıştır. Uzaylılara inananlara hep ‘deli’ denmiştir ama uçsuz bucaksız bir evrende sadece bizim yaşadığımıza inanmak esas deliliktir bence. Benim gibi düşünen de çok ki gerek kurgu yaparak gerek inanarak uzaylılar hakkında yazmış çizmiş. Merak tabanlı bu düşünce, kitaplara konu oldu ve kitaplardan perdelere taşındı. İlk uzaylı filmi denince akla 1900’ler ortası gelir belki ama esasen 1900’ün direkt başıdır.

Jules Verne’nin kitabını perdeye dökmeye karar veren George Melies, 1902’de Aya Yolculuk  filmini çekti ve sinema tarihindeki ilk uzaylılar bu filmde gözüktü. Tabii Melies ilk yaratıkların ve şeytanların da üreticisidir ama ona başka bir yazıda değineceğim. Melies ile başlayan bu uzay serüveninden sinemacılar binlerce konu türettiler. Kimisi uzay ve uzayın derinlikleri hakkında felsefik filmler yaptı: Stanley Kubrick-Space Odyssey gibi. Kimisi uzaylıların ‘biz dostuz’ diye geldiği ve beyinlerimizi yemeye çalıştığı filmler yaptı: Skyline ya da War of the Worlds. Kimisi de uzay ve zaman alakalı bilimsel terimlerle dolu, anlaması zor ama görsel ve aksiyon bakımından izlemesi eğlenceli filmler yaptılar: Contact ya da Interstellar.

Melies ile başlayan bu serüvende ‘uzaylı filmleri’ diye bir  kavram oluştu. Misal sinemaya gideceğimiz zaman uzaylı filmine gidiyorum diye gidiyoruz. Peki bu temanın örnekleri nasıl filmlerdi ve ne anlatıyorlardı? Bazı yönetmenler ‘beyin yiyen uzaylılar’ algısından çıkarak olayı çok başka noktalara taşıdı ki bu taşıyanlar zaten kült olarak adlarını sinema tarihine yazdırdılar. Ben de diyorum ki gelin size birkaç tane kaliteli uzaylı filmi sayayım da bir gün izlemek isterseniz buradan seçip izlersiniz. Lakin uyarıyorum: felsefik ya da uzay-zaman içeren filmlerden bahsetmiyorum. Tamamen içinde ‘uzaylı’ bulunan filmlerden bahsediyorum. Kimisi dost, kimisi düşman olanlardan. Hadi bakalım...

The Fourth Kind

Yönetmen: Olatunde Osunsanmi
Tarih: 2009

Uzaylı içeren filmler arasında en iyi olabileceklerden biridir Fourth Kind. Alaska’da bir şehirde insanlar geceleri kalkıyor fakat neler yaptıklarını hatırlamıyorlar. Bunu öğrenmek için de psikoloğa gidip hipnoz tedavisi olunuyor. Hipnoz edilen hastalar hatırlamadıkları anılarına kavuşuyor lakin gördükleri şeyler, unuttuklarına şükredecekleri türden olduğu için kafayı yiyorlar. Başrolünde Resident Evil’dan tanıdığımız Milla Jovovich'in oynadığı, iddiaya göre gerçek bir hikayeye dayanan filmin yarısı film görüntüsü yarısı da iddia ettikleri gerçek görüntülerden oluşuyor. Mila Jovovich, görüntülerde gördüğümüz psikoloğu canlandırıyor. Hipnoz ettiği ve deliren hastalarının peşinden koşarken başından geçenleri izliyoruz filmde.



Extraterrestrial

Yönetmen: Colin Minihan
Tarih: 2014

Slasher filmleri sever misiniz? Hani bir grup genç kamp yapmaya gider ve tek tek ölür. Bu film, slasher filmlerin en üst çıtası gibi. Bir grup genç kampa gidip uzaylılar tarafından tek tek öldürülüyor. Büyük bir şirketin yapımı olsa da mükemmel sayılabilecek film, yer yer senaryo eksikleri yüzünden ortalamada kalmış lakin filmde görsel efekt, oyunculuk ve aksiyon gırla, çok iyi kotarmışlar. Uzaylıların kampa gelen gençleri tek tek öldürmesini izlemek isterseniz buyrun ekran başına. Ama uyarayım, hikaye hiç de düşündüğünüz gibi değil.



District 9

Yönetmen: Neill Blomkamp
Tarih: 2009

District 9, bu listenin bir numarası olabilecek kadar kaliteli ve farklı bir uzaylı filmi. Yapımcılığını Peter Jackson'ın yaptığı film normalde alıştığımız, beyinlerimizi yemeye gelen uzaylılar tarzında değil. Uzaylılar yıllar önce bir sebepten ötürü Johannesburg City'ye iniş yapmıştır. Ve aynı sebepten ötürü ayrılamamaktadırlar. Şehirde, kaldıkları bölge ‘yasak bölge’ olarak ilan edilir. Bu sınırla birlikte halk, uzaylılar ile beraber yaşamaya başlar. Ttam 28 yıl boyunca. Uzaylılar devlet tarafından kontrol edilmeye başlanır hatta kontrolle kalmaz onlardan vergi toplama girişimleri söz konusu olur. Filmi farklı kılan yanı, uzaylıların insanlar tarafından eziliyor olması ve haraca bağlanmış olması. Üstün bir ırk olmayan uzaylılar, ne kadar insanoğlundan farklı ve güçlü olsalar da zalim insan karşısında madur durumdadır.



E.T.

Yönetmen: Steven Spielberg
Tarih: 1982

Yolunu kaybetmiş uzaylı temasının en meşhur ve en güzel örneklerinden biri. Spielberg’ün yönetmenliğini yaptığı filmde ağır derecede ‘çocuk’ ve ‘şefkat’ teması var. Uzaylılar ile dostluk, kardeşlik mesajları filmin neredeyse her anında var. Keza District 9 gibi bu filmde de insanlığın çirkin yüzü vurgulanıyor. Aksiyondan çok eğlenceli ve duygusal bir uzaylı filmi E.T. Hala izlemeyeniniz varsa, ailecek izlemeye birebirdir.



Dark Skies

Yönetmen: Scott Stewart
Tarih: 2013

Dark Skies bu listedeki en güzel filmlerden biridir. Tipik uzaylı kaçırma hikayesi olan Dark Skies’ı farklı kılan şey, git gide artan belirsizlik ve gerilimi. Bir ailenin evinde -her zaman olduğu gibi- doğaüstü olaylar olmaya başlar. Her gece kalktıklarında çok enteresan manzaralarla karşılaşmaya başlarlar. Zaman ilerledikçe enteresan şeyler kötü olaylara sebebiyet verir. Anlatsalar kimse inanmaz, polis çağırsan bir şey yapamaz; aile kendi başına olayı çözmeye çalışır. Tipik bir kaçırma hikayesi olsa da, seyirciyi geren kaliteli bir film diyebilirim.



The Thing From Another World

Yönetmen: Christian Nyby, Howard Hawks
Tarih: 1951

Amerikalılar bir ara uzaylı filmlerine fena sarmış. 60’larda 70’lerde efsane uzaylı filmler çekmişler. Bu film de bunların arasında. Nereden geldiği belli olmayan bir meteor dünyaya düşer ve kahraman askerlerimiz ona bakmaya gider lakin meteorun içinden bir şey çıkmış hatta uzaklaşmıştır ve tabii ki bu çıkan şey daha sonra onlara saldıracaktır. Başarılı bir film mi? Hayır. Eğlenceli mi? Evet. Dışarıda insanı ortadan ikiye ayırabilecek bir uzaylı varken içeride kart oynayıp çay içen adamların olduğu bir filmden bahsediyoruz. Ah eskiler ah.



War of the Worlds

Yönetmen: Steven Spielberg
Tarih: 2005

Eminim ki izlemeyeniniz yoktur. Tom Cruise’un oynadığı dönemin en meşhur uzaylı filmidir War of the Worlds. Diğer uzaylı filmlerinden farkı ise şudur: Uzaylılar gökten bir anda gelmezlermiş, meğersem onlar zaten hep buradalarmış. Yüzyıllar önce yer altına yerleştirdikleri gemiler gün yüzüne çıkar ve dünyadaki herkesi tek tek öldürmeye başlar. Amaçları; tabii ki dünyayı yok etmek ve bizleri köle yapmak. Aksiyon ve görsel olarak aşırı derecede eğlenceli bir film, fazlası yok. Eğlenmek için birebir.



Invasion of the Body Snatchers

Yönetmen: Don Siegel
Tarih: 1956

Uzaylı filmi furyasının en başarılı versiyonu. Keza acaba bir mesaj mı veriyorlar dediğim uzaylı filmlerinden. Mahalledeki bazı insanlar kaybolmaya başlar sonra da geri dönerler. Ama döndüklerinde eskisi gibi davranmazlar. Ruhsuz ve duygusuzdurlar. Bu insanlara acaba ne oluyor? Aynı filmin bir de 1978 versiyonu vardır lakin o filmi izlemediğim için buraya koyamıyorum.



Prometheus

Yönetmen: Ridley Scott
Tarih: 2012

Prometheus’u da diğer uzaylı filmlerinden ayırmak gerek çünkü bu filmde onlar bize değil biz onlara gidiyoruz; hem de isteyerek. Dünyadan, uzayda bir gezegene giden gemiye konuk olduğumuz filmde mürettebat ‘yaratıcı’ adını taktıkları varlıkları aramaktadır. Onlara göre insanoğlu uzaylıları yıllardan beri görmektedir. Hatta insanoğlunun başlangıcının da sebebi bu uzaylılar olabilir. Ridley Scott gibi büyük bir ismin yönetmenliğini yaptığı filmde ünlü oyuncular da yer alıyor. Felsefik yanının çok ağır basması, yaratılış üzerine enteresan tespitleri ve yaratıcı denilen uzaylıların varlıkları filmi sürükleyici kılıyor. Büyük bir kesim tarafından beğenilen film aynı şekilde bir kesim tarafından da beğenilmedi. Sanırım beyin yiyen uzaylılar olmadığı ve daha çok felsefik bir film olduğu için.



Battle of Los Angeles

Yönetmen: Jonathan Liebesman
Tarih: 2011

Büyük beklentiler ile vizyona girip vasatlığı ile nam salmış bir uzaylı istilası filmi. War of the Worlds’ün daha cafcaflısı gibi yapılmaya çalışılmış ancak insanlık ile uzaylılar arasındaki savaşı anlatmaya çalışan film maalesef başarılı olamadı ve savaş sahneleri haricinde akılda hiçbir şey bırakmadı. Yine de eğlenceli bir film mahiyetinde izlenebilir ama maalesef vasat olduğunu bilmenizi isterim. He, bir de içinde Michelle Rodriguez var.



Slither

Yönetmen: James Gunn
Tarih: 2006

Uzaylı komedisi nasıl bir şey oluyor diye merak ediyorsanız izleyebilirsiniz. Man in Black ve Dude Where Is My Car sonrası izlediğim ilk uzaylı komedisi. Kadrosunda kısmen ünlü isimleri bulunduran film, uzaydan ‘gene’ meteor sonucu gelen ve insan bedenine yerleşen bir uzaylı istilasını anlatıyor. İnsan bedenini ele geçiren uzaylı lideri, sülükleri ile bütün kasabayı uzaylı yapmaya çalışıyor. Bizim cesur Amerikalı kasaba polislerimiz de onlara karşı savaş veriyor. Açıkçası izlemesi sıkıcı olmayan, gayet hoş bir uzaylı filmi diyebilirim. Denemek isterseniz bir şey kaybetmezsiniz.



Under the Skin

Yönetmen: Jonathan Glazer
Tarih: 2013

Diğer uzaylı filmleri gibi olmayan bir başka uzaylı filmi. Hatta bunu okumanız sakıncalı olduğu için çok fazla spoiler vermeden kısadan geçeceğim: Dünyamıza gelen bir uzaylı, erkekleri seks vaadi ile kandırıp neresi olduğu belli olmayan bir hapishaneye kapatmaktadır. Kadın, Erkek ve İlişkiler üzerine çok sert mesajlar veren film, uzaylı temasını bir metafor olarak kullanmış ve fazlasıyla da başarmış. Başrolünde Scarlett Johansson’ın oynadığı film ağır ilerlese de alt metinlerle dolu sağlam bir uzaylı filmi.



The World’s End

Yönetmen: Edgar Wright
Tarih: 2013

Uzaylı komedisi olmasına rağmen o kategoriye koymayacağım çünkü, ben bu filme İngiliz tipi Uzaylı istilası diyeceğim. Başrollerinde Simon Pegg, Nick Frost ve Martin Freeman gibi önemli isimlerin olduğu filmin konusu da diğer filmlere nazaran çok enteresan. Çocukluk arkadaşı olan 5 kişi, gençken yapamadıkları bir maratonu tamamlamak için toplanır. Kasabada bulunan bütün barlara tek tek uğrayıp birer bira içmeleri gereken ekip bunu gençken başaramamıştır. Şimdi hepsi 40’larına dayanmıştır ve bu maratonu tamamlamaya kararlıdırlar. Yalnız kasaba uzaylı istilası altındadır ve ekip istilaya rağmen maratonu tamamlamaya çalışmaktadır. Hem güldüren hem de aksiyonu sonuna kadar yaşatan sevimli bir film. Eğlenmek için bire bir.



This Is the End

Yönetmen: Evan Goldberg
Tarih: 2013

Bir uzaylı istilası filmi daha. Yalnız bu film diğer bütün uzaylı filmlerinden farklı. Uzaylı komedisi olmasına karşın filmde oynayan karakterlerin hepsi kendini oynamaktadır. Filmde James Franco, Jonah Hill, Seth Rogen, Jay Baruchel, Danny McBride, Craig Robinson, Michael Cera, Emma Watson, Rihanna gibi isimler var ve hepsi kendini oynuyor. Jay Baruchel ve Seth Rogen, James Franco’nun kendi evinde verdiği bir partiye katılırlar ve parti devam ederken şehir uzaylılar tarafından istila edilmeye başlar. Filmi komik kılan şey oyuncuların kendilerini oynuyor olması. Sürekli birbirlerini satmaları, laf sokmaları, zenginliklerinden bahsetmeleri filmi komik kılıyor. Eğlenceli ama tipik bir Amerikan komedisi. 


Signs

Yönetmen: M. Night Shyamalan
Tarih: 2002

Mel Gibson ve Joaquin Phoenix gibi büyük isimlerin oynadığı oldukça ‘gizemli’ bir uzaylı filmi. Graham bir gün uyandığında tarlasında farklılık olduğunu görür. Kuş bakışı bakıldığında bir tür işaret, Graham’ın tarlasının tam ortasına çizilmiştir. Bu işaret sonrası Graham ve ailesinin başına enteresan olaylar gelmeye başlar. Sadece bunlarla kalmaz, bütün dünyada ilginç olaylar ardı sıra gelişir. Kimsenin göremediği uzaylı gemileri dünyanın her bir yerinde gökyüzünde durmaktadır ve bu uzaylı gemilerinden biri Graham’ın tarlasının civarındadır. Oldukça ‘iyi’ diyebileceğim, kaliteli bir uzaylı filmi Signs.



Skyline

Yönetmen: Colin Strause, Greg Strause
Tarih: 2010

Sebebi bilinmez, harika bir kıyamet senaryosuna ve muhteşem efektlerine rağmen Skyline pek sevilmedi. Temelini Stephan Hawking'in 'uzaylılar ile iletişim kurmayın' sözünden alan film, uzaylı istilası senaryosunu en korkunç şekilde yansıtmayı başarmış bir de üstüne harika efektler ile donatılmış. Ülkemizde de billboard'larda reklamı epey yapılmış olmasına rağmen kimsenin aklında kalmamış. Yinede sağlam bir uzaylı filmi izlemek istiyorum diyorsanız bence Skyline tam size göre.


The Darkest Hour

Yönetmen: Chris Gorak
Tarih: 2012

The Darkest Hour uzaylı istilası filmlerinden biri; yalnız hepsinden farklı. Öncelikle film Rusya'da geçiyor. Bir de uzaylıların fiziki bir karşılıkları yok. Hepsi birer ışık kütlesinden oluşmakta. Gece yarısı gökyüzü aydınlanır ve dünyaya ışık süzmeleri iner. Dışarıdan bakınca sevimli görünen bu ışık süzmeleri insanları yok eden bir predatör ordusudur. Fiziki bir şekillerinin olmayışı ve gündüzleri gözükmeyişleri filmi ilginç kılıyor. He bir de elektriği emiyorlar. Mükemmel mi? Değil ama izlenebilir, denenebilir.



The Indipendence Day

Yönetmen: Roland Emmerich
Tarih: 1996

Ülkemizde Kurtuluş Günü adıyla vizyona giren ve muhtemelen televizyonda izlediğiniz bir film. Başrolünde Will Smith’in oynadığı tam ama tam bir uzaylı istilası filmi. Hatta bu filmi uzaylı istilası filmlerinin miladı bile sayabiliriz. Şehrin tepesine çöken bir uzay gemisi bütün insanlığı tehdit etmektedir bu sebeple insanlık ile uzaylılar arasında muhteşem bir savaş başlar. İzlerken asla sıkılmayacağınız, gayet keyifli bir film The Indipendence Day.



Battleship

Yönetmen: Peter Berg
Tarih: 2012

İçinde Taylor Kitsch, Alexander Skarsgard, Brooklyn Decker, Rihanna ve Liam Neeson gibi isimleri barındıran Battleship, ne kadar milliyetçi bir uzaylı filmi de olsa gayet keyifli ve aksiyon dolu sahneleri uzaylı filmleri listesinde tepeye oynayabilecek kalitede. Başarılı oyunculuk ve dar alanda kısa paslaşmalar tadında savaş sahneleri ile film boyunca hiç sıkmayan türden. Buradaki çoğu filme izleyin demem ama bu filmi izlemenizi isterim. Keyif alacağınızdan eminim.


Cowboys and Aliens

Yönetmen: Jon Favreau
Tarih: 2011

Uzaylı filmlerinde son nokta! Daniel Craig gibi bir ismi içinde barındıran film, kovboy dönemi Amerika’sında bir kasabanın uzaylılar ve kovboylar arasındaki direniş mücadelesini anlatıyor. Aksiyon ve çekim adına gayet iyi bir film olsa da konu epey bir absürd. Esasen bakıldığında uzaylılar neden sadece günümüz dünyasına saldırıyor dersek film mantıklı oluveriyor. O yüzden çok da eleştirmemek gerek. Eğlence ve bol ekşın arıyorsanız bu filmi denemenizi önerebilirim.



Area 51

Yönetmen: Oren Peli
Tarih: 2015

El kamerası yapımı olan izlediğim tek uzaylı filmi. Eminim ki hepiniz duymuşunuzdur: 51. Bölge. Amerika'da 51. bölge denen yere vakti zamanında bir uzay gemisi düşmüştür ama bu herkesten saklanmıştır. Orada gizli şeylerin döndüğüne inanan bir grup arkadaş da bunu araştırmaya kalkacaktır. %70'i sıkıcı geçen filmin son 20 dakikası epey enteresan ve ilginç. 51. bölge tasarımlarını şahsen çok beğendim. İzlemezseniz bir şey kaybetmezsiniz lakin bütün uzaylı filmlerini izleyeceğim diyorsanız buyrun ekran başına.


Men in Black

Yönetmen: Barry Sonnenfeld
Tarih: 1997

Bu listenin olmazsa olmazı: Siyah Giyen Adamlar! Komedi türünün bir numarası olan Man in Black içinde binbir türlü uzaylı barındırıyor. Çok da üzerinde durmak istemiyorum çünkü izlemeyeni dövüyorlar bildiğim kadarıyla. İzlemediyseniz, çok ayıp, hemen izleyin. 


Alien


Yönetmen: Ridley Scott

Tarih: 1979

Eğer uzaylı deniyorsa ki uzaylı demek Alien demektir, bu film listenin başındadır. Bakmayın siz benim en sona koyduğuma. Kafama göre yazıyorum ben. Ridley Scott'ın bir döneme damgasını vurmuş filmi olan Alien da izlememiş olanı dövüyorlar kategorisinde. Televizyonda bile binlerce kez oynamış olan film bir uzay gemisindeki davetsiz misafirin insanları tek tek öldürmesini anlatıyor.




Predator


Yönetmen: John McTiernan

Tarih: 1987

Başrolünde Arnold Schwarzenneger'in oynadığı film şahsen en sevdiğim uzaylı filmleri kategorisindedir. Bir grup askerin ormanda Predatör tarafından öldürülmesini anlatan film dönemine göre üst düzey oyunculuğu ve aksiyonu ile çok ama çok başarılı bir film. Hala izlemeyeniniz varsa ki büyük ihtimal izlemişinizdir ama hatırlamıyorsunuzdur, sırf nostalji olsun diye bir daha izleyebilirsiniz.




The Day the Earth Stood


Yönetmen: Scott Derrickson

Tarih: 2008

Başrolünde Keanu Reeves'in oynadığı 1951 yapımı filmi yeni versiyonu. 1951 versiyonu da meşhur uzaylı filmi kuşağının örneklerinden biridir. Anlaşılan o ki kuşağın en beğenilen fimi The Day the Earth Stood olmuş ki yenisini çekme ihtiyacı duymuşlar. Harika bir film olmamasına rağmen içinde çok ciddi eleştiriler barındırıyor. Kıyamet senaryolarını seviyorsanız, bence izlemeye değer.





Species


Yönetmen: Roger Donaldson
Tarih: 1995

Kadrosunda Ben Kingsley, Michael Madsen, Alfred Molina, Forest Whitaker, Natasha Helgenberger ve Michelle William gibi büyük isimleri bulunduran film Under The Skin gibi erkekleri öldürmeye programlanmış bir uzaylıyı ve kovalamacısını anlatıyor. Dönemine göre epey başarılı olan film televizyonda da birçok kez oynamıştır.




Star Wars


Yönetmen: George Lucas
Tarih: 1977

Tabii ki Star Wars'ı aşırı bilindik olduğu için başa koymadım. Siyah Giyen Adamlar gibi içinde binbir türlü uzaylıyı barındıran film, sinema tarihinin en önemli filmlerinden biri ve uzay filmlerinin patlamasına da sebep olan bir film. Eğer Star Wars'ı izlemediyseniz, e yoh artık!




Invaders From Mars


Yönetmen: William Cameron Menzies
Tarih: 1953

Uzaylı filmleri kuşağından bir başka film. Bu sefer de dünya Marslılar tarafından ele geçiriliyor. İçinde pek de önemli bir isim barındırmayan filmi izlemenizi öneririm ama. Neden mi? Çünkü bu kuşağa ait bütün filmleri izlemenizi isterim. Epey eğlenceli ve etkileyici olabiliyorlar. Öneririm.




Cloverfield


Yönetmen: Matt Reeves
Tarih: 2008

Kesinlikle üst sıralara oynayabilecek türden bir film. Çünkü anlatım tarzı diğer filmlerden daha farklı. El Kamerası filmi olan Cloverfield, size olası bir uzaylı istilasını vatandaşın elindeki kameradan izlettiriyor. Bir uzaylı istilası olsa ve bunu çekmek isteseniz aynen böyle bir film olur. Olayın direkt içinden, her daim ekşın dolu kesinlikle çok başarılı bir film. İzlemenizi öneririm.




Pandorum


Yönetmen: Christian Alvart
Tarih: 2009

Dünya artık yaşanacak bir yer değildir ve insanlık dev bir gemi ile yepyeni bir gezegenin yolunu tutmuştur. Olay şu ki gemideki herkes nedeni bilinmeyen bir sebeple uyuya kalmıştır ve uyananlar da kimliklerini hatırlamamaktadır. Esas sorun bu da değil üstelik: Gemi uzaylılar tarafından istila edilmiştir. İnsanlığın son ümidi olan gemi tehdit altındadır. Mütevazi kadrosu ve bence efsane fikri ile izlenebilir bir film. Daha iyi olabilirmiş lakin yine de başarılı buluyorum.




Super 8


Yönetmen: J.J. Abrams
Tarih: 2011

Yapımcılığın Steven Spielberg'ün yaptığı Super 8, tipik bir Spielberg filmi. Dünyaya gelmiş bir uzaylı, derin devlet ve çocuklar. İzlemezseniz bir  şey kaybetmezsiniz ama tatlı bir film olduğunu söylemekte fayda var. 




Pacific Rim


Yönetmen: Guillermo del Toro
Tarih: 2013

Fikir olarak en başarılı uzaylı filmlerinden biri. Bizler uzaylıların hep yıldızlardan geleceğini sanırız ama bu filmde uzaylılar denizin dibinden gelir. Dünya 3 defa uzaylı saldırısına uğramıştır. Böyle gitmeyeceğini düşünen insanlık uzaylılar ile savaşacak makineler üretir. Filmin konusu da tam olarak bu, gelen dev uzaylılara karşı savaşan dev robotlar. del Toro gerçekten de iyi bir iş çıkarmış. Yıkım filmi sevenler için birebir. Fazlasıyla eğlenceli.




Europa Report

Yönetmen: Sebastian Cordero
Tarih: 2013

Bu film şahsımın hazırladığı 'Bizde Neden Yapılmadı Denilebilecek Filmler Listesi'nde başı çeker. Ulusararası bir grup Jüpiter'e araştırma için gönderilir. Gezegene ulaşan grup burada beklediklerinden daha fazlasını keşfeder. Ortasına kadar sıkıcı olan film 2. yarısında epey gizemli bir hal alıyor ve sonlarına doğru da heyecanı arttırıyor. Diğer uzaylı filmlerine pek benzemiyor lakin izlenebilir.



Monsters

Yönetmen: Gareth Edwards
Tarih: 2010

Listemdeki son film büyük yaratıkları seven Gareth Edwards'a ait. NASA uzayda bir canlı formu bulur ve bunu dünyaya getirir fakat bunun kontrolünü yapamaz ve bu canlı formu dünyada çoğalır. Mexica ve Amerika arasındaki bölge karantina altına alınır. Hikayede bir kızımız var, bu kızın Amerika'ya geçmesi gerekmektedir ve bunu sağlayacak kişi de kızın babası adına çalışan fotoğrafçıdır. Aksiyon düzeyi yüksek olmayan, izlemezseniz bir şey kaybetmeyeceğiniz bir filmdir Monsters. 




Not: İçinde uzaylı görünen daha onlarca film var ama ben buraya izlediğim filmleri yazdım sadece. Bilmediğim filmler hakkında yazmayı doğru bulmadım. Ki izlediğim filmler de türünün en iyi örnekleridir. 

1 yorum:

  1. Bu filmler böyle mi özetlenir Allah aşkına.Dalga geçer gibi ulan en sevdiğim efsane filmi böyle saçma salak nasıl özetledin.

    YanıtlaSil