17 Ağustos 2015 Pazartesi

         Batı yapımlı filmler ile sinema seyrinin monotonlaştığını düşünenler için güzel bir kaçamak yapma fırsatı. Mecid Mecidi'nin senaryosunu yazıp yönettiği güzel eserimizin adı: Serçelerin Şarkısı.


   Mecid Mecidi; 14 yaşından bugünlere kadar sahne sanatları ile ilgilenmiş usta bir yönetmen, senarist. Film konu olarak gündelik yaşamın zorluğunu temel almış; bunun yanında hayatın iniş çıkışları, heyecan, umut gibi hayatımızda sık karşılaşabileceğimiz durumları bize özetlemiştir.

        
  Biraz filmden bahsedecek olursak; Amir, Tahran dışında bir Devekuşu çiftliğinde çalışmaktadır. Çalıştığı çiftlikte Devekuşlarından bir tanesinin kaçması sonucu, işine son verilmiştir.Ancak kızının insanları duymak için ihtiyaç duyduğu işitme cihazını alabilmesi için çalışması gerekmektedir. Bu sebeple şehirde bir dizi maceraya karışarak para kazanmaya çalışmaktadır. Amir burada hayatın zorluğu temasının üzerinden geçmektedir.

    Amir'in küçük oğlunun ise süs balığı yetiştirip satma planları vardır. Girişimcilik mücadelesi verecek olan bu küçük çocuğun bizlere yaşatmak istediği duygu ise kesinlikle umuttur.

   Filmde hem köy hayatını hem de şehir hayatını gözlemleyebilmekteyiz. Köy hayatının zorlu ve ilkel koşulları, bunun yanında şehir hayatının karmaşası
   
    Kendimce bir teze sahibim, Ortadoğu ve kuzey Afrika ülkeleri insanları fizyolojik ve kültürel olarak birbirlerine ciddi derecede çok benzerdir, dinsel ve mezhepsel farklılıkları göz ardı edersek. Bu film bu tezimi bana bir kez daha kanıtlamış bulundu. Umarım sizde her filminizde olduğu gibi bu filmde de birçok farklılığı keşfedeceksiniz.

İyi Seyirler!

0 yorum:

Yorum Gönder