6 Ağustos 2015 Perşembe

Korku filmi sever misiniz? Peki polisiye korku diye bir şey duydunuz mu? Böyle bir şey varsa bunun kesinlikle kurucusu Aldred Hitchcock’tır şuan ki öncüsü de James Wan'dır. Polis-Katil-Korku üçlemesini muhteşem harmanlıyor ve daha önce hiç görmediğimiz bir hikaye ile karşımıza çıkarıyor. Testere’nin yaratıcısı James Wan polisin de içine dahil olduğu filmler yapmaya bayılıyor. Ama filmlerine sadece polisleri dahil etmekle kalmayıp, onları kurban yapmaya da bayılıyor. The Conjuring ve Insidious’un yönetmeni James Wan karşımıza yeni bir  şeytan filmi ile çıkıyor. Ama bu sefer yönetmen koltuğunda değil, senaryo koltuğunda. Fast and Furious serisi ile uğraşırken bir taraftan da korku filmlerinin yapımcılığını yapıyor. Demonic de bu filmlerden biri.

Yıllar önce  -tabii ki Amerika’da- bir evde ruh çağırma ayini yapılır ve bu ayin esnasında 1 kişi hariç herkes ev sahibi tarafından ölür. Nasıl oluyorsa John rüyasında annesini sürekli o evin içinde görmektedir. John’un sevgilisi ve arkadaşları hayalet avcılarıdır. John’u bir şekilde ikna ederler ve birçok kişini öldüğü eve hayalet avına giderler. Yalnız evin içinde düşündüklerinden çok daha fazlası vardır. Film esasında tam olarak böyle ilerlemiyor. Olaylar evde ölüleri bulan bir adamın polisi çağırması ile başlıyor. Şöyle ki; Dedektif Mark Lewis olay mahaline gelir ve bina karantinaya alınır. Nasıl olduysa John hayatta kalmıştır ve hemen soruşturmaya alınır. Film de John’un anlattıkları ve evde bulunan kamera görüntüleri ile paralel bir şekilde ilerler.


Film hem polisiyedir hem de gençlerin içeride yaşadıkları sebebiyle korkunçtur. Sürekli geçişler yaparak filmi izleriz. Filmin güzel yanı korkunç olan akışa eklenmiş olan polisiye sahnelerdir; çünkü eve gelen hayalet avcılarından 2'si kayıptır. Film hakkında daha fazla spoiler vermeyeceğim ama izlemeye devam ettikçe esasında hiç de beklediğimiz gibi bir film olmadığını görüyoruz. Biz full artı full korku beklerken işin polisiye yanı ağır basıyor. Çünkü geçmiş-gelecek bir yerden sonra kesişiyor ve içeride yaşanan olay polislere de sirayet ediyor.

Kurgusal açıdan ve gerilim açısından bence hoş bir film. Belki korku unsuru daha fazla olabilirdi ama James Wan polisiye korku yapmayı tercih etmiş. Şahsen filme mükemmel diyemesem de arkadaşlarla salonda izlenebilecek çıtır bir film olarak görüyorum. Yönetmen Will Canon kurgusal yaklaşımı ile iyi bir iş çıkarmış. James Wan’ın çekim stiline de özenmeyerek kendi stili ile çekmiş. Sonuç olarak çıtırlık bir korku-gerilim-polisiye film çıkmış.



Sonu hakkında bence hiç tahminlerde bulunmayın çünkü dediğim gibi film ilerledikçe içerideki ayinden ibaret olmadığını görüyorsunuz. Olay çok başka bir boyuta taşınıyor ve bence James Wan’ı da farklı kılan şey tam olarak bu oluyor. Klişe bir hikaye gibi başlamasına rağmen klişeden çıkıyor ve bizi şaşırtıyor. Sinemada izlediğime hiç pişman olmadım. James Wan’ın içinde olduğu her filmi izlerim. Sonuç olarak çok eğlendim ve sizin de eğlenebileceğinize, yer yer zıplayıp aksiyonu hissedeceğinize eminim. Deneyebilirsiniz, tam bir patlamış mısır filmi.

0 yorum:

Yorum Gönder