1 Ekim 2015 Perşembe


Son zamanlarda 14 kadın, feminizmin görüşleri çerçevesinde olmadığı ve elde edilen gelirin doğru yerlere harcanmadığını öne sürerek Filmmor'dan ayrıldı. Büyük bir tepki çeken bu 14 kadın ''Filmmor'dan Neden Ayrıldık'' adlı ve altlarında kendi imzalarının bulunduğu bu açıklamayı yayınladı. 

İmzayı atan isimler ise:

Asiye Duman
Aslı Elif Sakallı
Deniz Nihan Aktan
Duygu Doğan
Enise Şeyda Kapusuz
Feryal Saygılıgil
Feyza
Güliz Sağlam
Hatice Caner
Mehtap Doğan
Nehir Kovar
Nihan Önder
Nilgün Yelpaze
Tuğçe Canbolat 

"Kamuoyuna,

Dün bir çok e-posta grubu ile paylaşılan ve medyaya taşınan Filmmor’dan ayrılanların beyanları ile ilgili bu açıklamayı sizlerle paylaşmak zorunda kaldığımız için üzgünüz. Yaşadığımız ve yaşattığımız hayal kırıklıkları için de üzgünüz.
Yapamadıklarımızın hayal kırıklığını taşıdığımız tüm kadınlarla üzüntümüzü ve başka bir dünya için başka bir ilişki, başka bir dil, başka bir örgütlenme umudumuzu koruduğumuzu ve bu yoldaki çabamızı sürdüreceğimizi paylaşmak istiyoruz. Ancak görünen o ki, karşı olduğumuz her şeyle mücadele ederken aynı zamanda ve daha yoğun bir enerjiyle kendimizdeki yansımalarla, kırgınlıklarla ve kalan alışkanlıklarla mücadele etmeli ve muhakkak daha önce deneyimlemediğimiz, öğrenemediğimiz başka bir ilişki, işleyiş, hukuk ve kurumsallaşma modeli geliştirebilmeliyiz.

2015 Şubat ayında bambaşka saiklerle ayrılan üç arkadaşımızla karşılıklı eleştiri, özeleştiri ve diyalog mekanizmaları kuramamanın, öfke ve kırgınlığın belirlediği ve bu öfke ve kırgınlıkla örgütlenen bir süreç yaşanmasının ve bu sonucunda da bu beyanla karşılaştığımız sürecin tüm sorumluluğunu üstlenerek, bu hayal kırıklıklarını gidermenin yollarını hep birlikte aramaya ihtiyaç duyuyoruz.

- Hissedilen ve öfke yaratan tüm eleştirileri tartışmasız kabul ediyor; bunları gidermenin, tekrarlamamanın, bunlarla yüzleşmenin, hâlleşmenin yollarını birlikte bulmak üzere muhataplarıyla bir iç diyalog süreci başlatmaya çağıyoruz.

- Eleştiriyi aşan kabul edilemez suçlama ve ithamlara dair ise beyanı esas alarak aksini ispatlama yükümlülüğümüzü yerine getirmek üzere, tarih ve yeri sizlerle de paylaşacağımız, tüm kadın kamuoyuna açık bir hesap verme mekanizması örgütlemeye başlıyoruz.

Bu buluşmada, başka bir pratik inşa edebilme umut ve çabasında bizlerle olmanız dileğiyle...

Herkese sevgilerimizle,

Filmmor Kadın Kooperatifi"

0 yorum:

Yorum Gönder