15 Eylül 2015 Salı


The Maze Runner: The Scorch Trials 

18 Eylül 2015
Yönetmen: Wes Ball
Oyuncular: Dylan O’brien, Nathalie Emmanuel
Konu: Labirentten çıkmayı başaran kahramanlarımızın önüne bu sefer aşmaları gereken birkaç engel daha çıkar.

Filmden bahsetmeye başlarsak; öncelikle ilk filme göre biraz daha sıkıcı olacağını düşünüyorum çünkü filmin asıl konusu labirentten çıkmaktı ve çıktılar da. ‘’Eee şimdi ne olacak peki?’’ diye bir soruyor insan. Yine de beklediğim filmlerden bir tanesi. Beklentilerimi yüksek tutmamaya çalışıyorum sadece. Wes Ball 2. filmin kitaptan biraz ayrılacağını belirtti. Filmde ‘’Game of Thrones’’ dizisinden tanıdığımız Aiden Gillen(Lord Baelish/Littlefinger), Nathalie Emmanuel(Missandei) ve Thomas-Brodie Sangster(Jojen Reed) da rol alıyor.



Black Mass 
18 Eylül 2015
Yönetmen: Scott Cooper
Oyuncular: Johnny Depp, Benedict Cumberbatch, Joel Edgerton
Konu: Güney Boston bölgesinde ki en azılı ve en korkulan suçlulardan biri olan Whitey Bulger, sicilini temizlemek için FBI muhbirliğini kabul eder. Kendisi aynı zamanda eyalet senatörü Bill Bulger’ın da erkek kardeşidir.

Johnny Depp ödeme gecikmesi yüzünden filmden kendi isteğiyle çıktı ama sonra işler istediği şekilde gidince geri döndü. Benedict Cumberbatch ve Julianne Nicholson 2. defa aynı filmde rol alacak. Film gerçek bir hikayeye dayanıyor. Merak edilen sorulardan biri de: Film kendisine Oscar adaylığı kazandırabilecek mi?



Everest 
25 Eylül 2015
Yönetmen: Baltasar Kormakur
Oyuncular: Jake Gyllenhaal, Jason Clarke, Keira Knightley
Konu: Everest’i kendilerine hedef edinen dağcılar yolda fırtınaya maruz kalır.

-    Christian Bale 2014’de çıkan ‘’Exodus: Gods and Kings’’ filmi yüzünden bu filmde rol almayı reddetti. Film, 1996 Everest Dağı'nda yaşanan bir faciadan esinlenmedir. Jason Clark bu ‘’Terminator: Genysis’’ filminde olduğu gibi bu filmde de Christian Bale yerine kadroya alınmıştır. Jake Gyllenhaal'ın da içinde bulunduğu filmimiz acaba akademi için yeterli olacak mı?


Legend
2 Ekim 2015
Yönetmen: Brian Helgeland
Oyuncular: Tom Hardy, Emily Browning, Taron Egerton
Konu: 1950’li yıllarda İngiltere’nin Londra şehri ikiz suçlular tarafından terörize ediliyor. Tom Hardy filmde geçen bir dövüş sahnesinde ayak bileğini çatlatmıştır.

Son dönemin en popüler isimlerinden biri olan Tom Hardy 2015 yılında sınırları zorlamaya devam ediyor. Akademideki büyük ekranda kendimi izlemek istiyorum diyen Hardy filmde 2 karakteri canlandırıyor. Aynı filmde 2 kişiyi canlandırarak gerçekten de büyük bir işe soyunmuş kendisi. Şahsi düşüncem bu filmin Hardy'ye büyük bir getirisi olacak.


The Martian
 2 Ekim 2015
Yönetmen: Ridley Scott
Oyuncular: Matt Damon, Jessica Chastain, Sean Bean,
Konu: Mars’a yolculuk yapan bir astronot ekibi kendini bir fırtınanın içinde bulur. Fırtınadan sağ salim kurtulan ekip aralarından birinin eksik olduğunu fark eder.

Uzayda geçen filmler daima dikkatimi çekmiştir. Star Wars mesela, en sevdiğim. Fakat bu film pek Star Wars tarzı değil. Uzayda geçiyor diye illa lazerler beklememek gerek, daha çok uzayda bir kurtarma çalışması. Ridley Scott her zaman büyük oynayan bir yönetmen olmuştur. Filmi de 70 günde çekmeyi başarmış. Tahminen yine şirkete büyük paralar kazandıracaktır.



Steve Jobs
9 Ekim 2015
Yönetmen: Danny Boyle
Oyuncular: Michael Fassbender, Kate Winslet, Jeff Daniels
Konu: Apple’ın geçtiğimiz yıllarda hayatını kaybeden CEO’su Steve Jobs’ın iş hayatı.

Apple şirketinde önemli rol oynayan fakat maalesef geçtiğimiz yıllarda hayatını kaybeden dünyanın önde gelen CEO’larından Steve Jobs’ı daha iyi tanıma şansı bulacağız filmde. Güzel bir biyografi olabilir gibime geliyor. Özellikle içinde senenin en çalışkan ismi Michael Fassbender varken.



Pan 
9 Ekim 2015
Yönetmen: Joe Wright
Oyuncular: Hugh Jackman, Amanda Seyfried, Levi Miller
Konu: Yetim bir çocuk kendini bir anda tehlikerle ve eğlencelerle dolu bir büyülü evrende bulacaktır.

Çocukluğumuzun Peter Pan’i en sonunda tekrar film oluyor. Hem aksiyonlu hem de eğlenceli bir film olacağına kesin gözüyle bakıyorum, ayrıca Hugh Jackman da eminim ki filme çok şey katmıştır. Tipindeki değişiklik bile filmin güzel olacağının habercisi.




Bridge of Spies 
16 Ekim 2015
Yönetmen: Steven Spielberg
Oyuncular: Tom Hanks, Eve Hewson, Alan Alda
Konu: Amerikalı bir avukat, soğuk savaş esnasında Amerika’da yakalanan bir Rus casusunun savunma avukatı olarak atanır.

Aaah ah eskiden savaşan, cephelerde cirit atan Tom Hanks, şimdi ancak savaşın avukatlığını yapıyor. Güzel bir konu ve güzel bir drama var bu filmde. Steven Spielberg’den milliyetçiliği dolu dolu hissedeceğimiz bir -başyapıt?- daha.




Secret in Their Eyes 
23 Ekim 2015
Yönetmen: Billy Ray
Oyuncular: Nicole Kidman, Julia Roberts, Chiwetel Ejiofor
Konu: 3 FBI ajanı küçük bir kızın ölüm ihbarına giderler. Gittiklerinde ölen küçük kız aslında Julia Roberts’ın oynadığı Jess karakterinin kızıdır.

Nicole Kidman ve Julia Roberts gibi 2 güler yüzlü insanın ilk kez bir arada oynadıkları film neden böyle bir ağır dram acaba? Böyle polisiye ve ağır suçlarla ilgili filmlerde genelde erkek oyuncuları görürdük. Fragmanına bakacak olursak güzel bir film bizi bekliyor.




Paranormal Activity: The Ghost Dimension 23 Ekim 2015
Yönetmen: Gregory Plotkin
Oyuncular: Olivia Taylor Dudley, Chloe Csengery, Brit Shaw, Ivy George
Konu: Fleeges ailesi yeni bir eve taşınır. Garajda bir kamera ve kasetler bulan aile, lenslerle etrafa baktıkça garip şeyler olmaya başlar.

Tek başına izlenmeyecek bir film daha mı? ‘’Paranormal Activity çok baydı’’ dedikodusu artık bitecek mi? Maalesef bitecek. Yapımcılar son film olduğunu resmen açıkladılar. Yani filme gidecekseniz içiniz rahat olsun. Daha da yok.




The Last Witch Hunter
23 Ekim 2015
Yönetmen: Breck Eisner
Oyuncular: Vin Diesel, Rose Leslie, Elijah Wood, Michael Caine
Konu: Kaulder insanlarla, en korkunç cadıların arasında koruyucu görevi yapan tek kişidir.

Heyecan ve aksiyon dolu fantastik bir film olacak gibi duruyor fakat Vin Diesel abimizi ben böyle bir filme yakıştırmadım. Fantastiklik ona göre değil.




James Bond 007: Spectre 
6 Kasım 2015
Yönetmen: Sam Mendes
Oyuncular: Daniel Craig, Christoph Waltz, Ralph Fiennes, Monica Bellucci
Konu: James Bond kendi geçmişiyle alakalı kimseye söylemediği bir mesaj alır.

İşte bu! En sevdiğim ve en sabırsızlandığım film herhalde bu olabilir. Yine müthiş bir aksiyon bizleri bekliyor. Bu filmi kesinlikle sinemada izleyin derim.




The Hunger Games: Mockingjay Part 2 
20 Ekim 2015
Yönetmen: Francis Lawrence
Oyuncular: Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Liam Hemsworth, Natalie Dormer
Konu: Artık soğuk savaş bitmek üzeredir. Katniss Everdeen ve 13. Bölge tüm gücüyle Kapitol’e saldırma planları yapmaktadır.

Evet bu filmin part 1 kadar sıkıcı olmayacağını hepimiz biliyoruz, artık soğuk savaş bitti. Artık aksiyon zamanı! Serinin son filmi olması beklenen filme karşı beklentim, beklentimiz çok büyük.




Creed
25 Kasım 2015
Yönetmen: Ryan Coogler
Oyuncular: Sylvester Stallone, Michael B. Jordan, Tessa Thompson, Graham McTavish
Konu: Eski Dünya Şampiyonu Rocky Balboa, en büyük rakibi Apollo Creed’in oğlu Adonis Creed’e koçluk yapmaktadır.

Bir nevi Rocky’nin devam filmi denilebilir. En büyük rakibinin oğlunu kendisi gibi dünya 1.si yapabilcek mi? Ryan Coogler çektiği Fruitvale Station'la kazandığı Sundance sonrası muhteşem bir sıçrama yapmış; Warner Bros. yapımcılığında Sylvester Stallone gibi bir isimle çalışma şansını yakalamış. İlk filmindeki başarısını acaba Creed ile devam ettirebilecek mi?




In the Heart of the Sea 
11 Aralık 2015
Yönetmen: Ron Howard
Oyuncular: Chris Hemsworth, Cillian Murphy, Brendan Gleeson
Konu: Balina avlamak için denize açılan mürettebat 90 gün boyunca, devasa bir balinayla baş başa kalır.

Chris Hemsworth’u Marvel dışında görmek beni mutlu ediyor. Akademi ödüllü Ron Howard bizi bu sefer de Moby Dick ile tanıştırıyor. 




Knight of Cups
11 Aralık 2015
Yönetmen: Terrence Malick
Oyuncular: Christian Bale, Cate Blanchett, Natalie Portman
Konu: Los Angeles’ta yaşayan bir yazar; etrafında olan garip olaylara alışmaya, başka bir deyişle, anlamaya çalışmaktadır.

Filmin oyuncu kadrosu gayet iyi, hatta mükemmel diyebilirim. Ana karakterler dışında filmde, Ben Kingsley, Antonio Banderas, Wes Bentley gibi isimler rol alıyor. E tabii izlenmeye değer bir film gibi duruyor. Sonuçta yaptığı her iş ile ses getirmeyi başaran Terrance Mallick'ten bahsediyoruz.




Star Wars: Episode VII The Force Awakens 18 Aralık 2015
Yönetmen: J.J. Abrams
Oyuncular: Harrison Ford, Mark Hamill, Carrie Fisher
Konu: George Lucas tarafından çekilen serinin devam filmi.

Eveeeet gelelim geçen yıldan beri hepimizin sabırsızca beklediği Star Wars’a. Fragmanı izlerken Han Solo’nun ‘’Chewie, we’re home.’’ demesinden bile tüylerim diken diken oldu, anılarım canlandı. Herkesin kafasında ‘’Acaba ne olacak?’’ tarzı bir soru vardır elbette. Bekleyip göreceğiz. Bence 2015’te gidilmesi gereken en önemli filmlerden biri.




Joy
25 Aralık 2015
Yönetmen: David O. Russell
Oyuncular: Jennifer Lawrence, Bradley Cooper, Robert De Niro
Konu: 4 jenerasyon boyunca maddi açıdan yükseliş gösteren bir ailenin genç kızı Joy Manogan, kendi başarılarını elde etmek için çabalar.

Çektiği son 4 filmin 3'ü ile Oscar'a aday olan hatta ödüller kazanan David O. Russell, Jennifer Lawrence, Bradley Cooper ve Robert De Niro'yu çok sevmiş olsa gerek ki 3 film üst üste onlarla çalışmayı tercih etmiş. İlginç bir istatistik daha Jennifer Lawrence, David O. Russell ile çalıştığı 2 filmde de Oscar'a aday oldu hatta birinde ödül almayı başardı. Acaba Joy, Lawrance'ın yeni bileti olacak mı?




Snowden
25 Aralık 2015
Yönetmen: Oliver Stone
Oyuncular: Shailene Woodley, Scott Eastwood, Nicolas Cage, J. Gordon-Levitt
Konu: Bir CIA ajanı, gizli olan binlerce dosyayı basına sunar ve bir anda arananlar listesinde en başa yükselir.

Citizenfour'un dünya çapında ses getirmesi sonrası Edward Snowden'ın biyografisini yapmaya karar verdiler. Citizenfour'da gördüğüm Edward'ın NSI'den dosyaları nasıl kaçırdığını izleyeceğiz. Tabii fragmandan bir şey anlamak mümkün değil ama ne anlatacağını biliyoruz.


0 yorum:

Yorum Gönder