22 Eylül 2015 Salı

Leonardo DiCaprio - The Outsiders

The Outsiders, DiCaprio'nun 2. televizyon deneyimiydi. İlk resmi oyunculuk deneyimini The New Lassie dizisinde 2 bölümlük yapan DiCaprio, 1 sene sonra The Outsiders dizisi için kamera karşısında geçti. O işte o dizinin seçmelerinden 16 yaşındaki DiCaprio'nun performansı:



Robert De Niro - The Godfather

Robert De Niro oyunculuk kariyerine 1965 senesinde başladı. 1971 senesi geldiğinde De Niro, Coppola'nın The Godfarher'ı için seçmelere katıldı ve seçmelere katıldığı rol ise: Sonny Corleone. Fakat De Niro maalesef seçilmiyor ve rolü James Caan alıyor. De Niro da The Godfather'ın çıktığı 72 senesini boş geçiriyor. İlginçtir, De Niro, 74 senesinde çıkan The Godfather 2 filminde Vito Corleone rolüne üstleniyor. 




Natalie Portman - Leon

1994 senesi vizyona giren Leon, Natalie Portman'ın ilk 'uzun metraj' deneyimiydi. Ondan önce bir kısa filmde rol alan Natalie Portman, Leon'un seçmelerine katıldı ve o zaman 12 yaşında olan bu kız muhteşem bir performans ile Mathilda rolünü kapmayı başardı:




Matthew Fox - Lost

Matthew Fox, Lost serisine kadar birçok uzun-kısa-tv filminde oynamıştı. Hatta Lost'un mini dizisinde bile oynamıştı. Fakat adını fazlasıyla duyuramamıştı. Ta ki Lost serisi büyük bir projeye dönüşene kadar. J.J. Abrams'ın yapımcılığını yapacağı ve dünyada milyonlar tarafından izlenecek dizi için Mathew Fox, 2 ana karakterin seçmelerine katıldı: Jack Shephard ve James Sawyer. Matthew Fox'un Sawyer olmasını hayal bile edemiyorum şu anda.


Evangeline Lilly - Kate Austen

Lost ile devam edersek eğer: Evangeline Lilly, Lost ile büyük bir vurgun yapmış diyebiliriz. 2002'de, 23 yaşında başladığı kariyerine 2004'e kadar birçok iş sıkıştırmış ama neredeyse hepsi 'uncredited' yani jenerikte gözükmeyen türden. Hiçbir ciddi rolde yer alamamış olan Evangeline Lily, Lost seçmelerine katılır ve aşağıdaki performans ile hayatını değiştirir: 


Hugh Laurie - House M.D.

Hugh Laurie, 1975'te başlayan oyunculuk kariyerine sayısız dizi bölümü, bir sürü tv filmi ve sinema filmi sığdırdı. Yani House dizisine kadar birçok rolde oynadı ama sanırım büyük patlamayı 2004'ye başlayan House M.D. dizisi ile yaptı. İşte o dizi için katıldığı seçmenin görüntüleri:



Henry Thomas - E.T.

Henry Thomas oyunculuk kariyerine 1981 yılında daha 10 yaşındayken başladı ve 1 uzun metraj sinema filminde bir de tv filminde oynadı. Ardından da Spielberg'ün çekmeye hazırlandığı E.T.'nin oyuncu seçmelerine katıldı ve daha 11 yaşında milyonların izleyeceği bir film için muhteşem bir seçme performansı sergiledi:



Scarlett Johansson - Jumanji

Scarlett Johansson da oyunculuk kariyerine daha 10 yaşında başlayanlardan. 1994 senesinde North filminde kendine ufak bir rol bulmayı başarmıştı. Ardından Jumanji filminin seçmelerine, başrolün -Robin Williams- kızı olan Judy Shepherd rolü için seçmelere katıldı. Ve, seçilemedi. Rolü Kristen Dunst'a kaptırmıştı ama Jumanji'nin çıktığı sene, yani 1995'te bir dizi bölümünde ve Just Cause filminde rol almayı başarmıştı.



Matthew McConaughey - 
Dazed and Confused

Matthew McConaughey oyunculuk kariyerine biraz geç başlamış. Dazed and Confused filminin seçmelerine katıldığında da 23 yaşındaydı. Ondan önce 1 bölüm dizide oynayan McConaughey, ilk defa bir uzun metraj filminde yer almıştı. İşte o filmin seçmelerinden bir video:


Hugh Jackman - X-Men

X-Men 2000 yılında vizyona girdi ama Hugh Jackman'ın kariyeri 1994'te başlamıştı. Wolverine rolü öncesi sanırım çoğumuz Hugh Jackman'ı tanımayız. İşte Hugh Jackman'ın filmin yönetmeni Bryan Singer ile ilk okuma provası:



Jennifer Garner - Daredevil

Jennifer Garner 2003'teki Daredevil filmine kadar birçok ünlü filmde oynamıştı. Catch Me If You Can olsun, Pearl Harbor olsun başarılı filmlerde yer almıştı ama bizim bulabildiğimiz kadarıyla tek audition videosu Daredevil'da Elektra rolü için katıldığıdır:



Julia Roberts -  Mystic Pizza

Julia Roberts oyunculuk kariyerine o kadar hızlı girmiş ki 87'de bir dizide ve bir uzun metrajda oynamış, ardından 88'de bir tv filminde, bir bölüm dizide ve Mystic Pizza adlı filmde yer almış. 89 yılında ise 2 uzun metrajı daha var. Alttaki video Julia Roberts'ın 87'de katıldığı ve başrollerden birini kaptığı Mystic Pizza filmine ait.



Sophie Turner, Maisie Williams
 - Game of Thrones

Sophie Turner'ın oyunculuk kariyeri Game of Thrones ile başlamadı ama adını tabii ki bu seri sayesinde duyurdu. O zamana kadar 3 farklı işte yer alan bu güzel oyuncumuz, Maisie Williams ile beraber seçmelere katıldı. İşte o video:


Jim Carrey - Man on the Moon

Tabii ki Jim Carrey bu filme kadar adını çoktan duyurmuştu. Televizyonlarımızdan asla eksik olmayacak, hafızamızdan hiç silinmeyecek birçok başarılı filmde rol almıştı; ama maalesef ben onların audition videolarını bulamadım. Onun yerine başrolü alabilmek için herşeyi yaptığı ve seçilmemesinin imkansız olduğu Man on the Moon'un videosunu bulabildim:


Steve Carell - Anchorman

Steve Carell aşırı derecede sevdiğim bir oyuncudur ve ne kadar muhteşem biri olduğunu sanırım Jim Carrey'in başrolünde olduğu Bruce Almighty (Aman Tanrım!) adlı filmde göstermişti. Ardından aynı sene, yani 2003'de Anchorman'in seçmelerine katılmıştı. İşte o seçmeden muhteşem bir video:


0 yorum:

Yorum Gönder