19 Eylül 2015 Cumartesi

23 Jump Street
Yönetmen: Rodney Rothman
Tarih: Belli Değil

İlk iki filmin başarısının ardından Rodney Rothman kolları sıvadı ve yeni filmin senaryosu için masasına geçti bile. Sony ilk iki filmin getirisinden dolayı 3. filmi fazlasıyla destekliyor. Channing Tatum ve Jonah Hill’in de filmde yer alacağı tahmin ediliyor. Sadece 3. filmin enteresan bir noktası olabilir ki bunu nasıl yapacaklar çok merak ediyorum: Film, Siyah Giyen Adamlar ile birleşebilir.



3 Guns
Yönetmen: Belli Değil
Tarih: Belli Değil

Film, 61 milyona çekilip 130 milyon civarı kazandıktan sonra yapımcılar neden bir 3. film olmasın demiş olabilir. Tabii ortada kesin bir durum yok. 2 Guns sonrası Everest filmini çeken Baltasar Kormakur, filmin bu sene çıkmasıyla artık önüne bakabilecek. Söylenene göre Denzel Washington ve Mark Wahlberg bu projeye ‘hayır’ dememişler. Bekleyip görücez.

Alien 5
Yönetmen: Neill Blomkamp
Tarih: 2017 deniyor

Ve Alien yıllar sonra geri dönüyor. Yaptığı bilim kurgu filmleri ile adından söz ettiren Neill Blomkamp şimdi de Alien’ın yeni versiyonuna kalkıştı. 2017 yılında çıkması planlanan filmin Prometheus 2 ile acaba bir bağlantısı olacak mı merak konusu. Çünkü Neill’in filminin yapımcılığını Ridley Scott yapıyor ve Prometheus 2’nin de 2017’de çıkması hesaplanıyor. Promeheus’un enteresan finali sonrası bu iki filmin birleşmesi epey muhtemel. Bu sebeple de 2016’da çıkması mümkün olan Alien 2017’ye kadar ertelenecek gibi.

Avatar Serisi
Yönetmen: James Cameron
Tarih: 25 Aralık 2017

James Cameron çıldırdı. Dünya boxoffice rekorunu altüst eden Avatar’ın serisi geliyor. Çekimler hakkında hiçbir sır vermeyen yönetmenin Avatar’ı 4’e kadar götürmek istediği hatta 5’i bile yapabileceği söyleniyor. İlk filmin önemli isimlerini de tekrar ekibe katmayı başaran James Cameron filmlerin hepsini yılbaşında yayınlamayı planlıyor; yani her sene 1 Avatar. İlk filmin tarihi de belli: 25 Aralık 2017!

Despicable Me 3
Yönetmen: Pierre Coffin ya da Chris Renaud deniyor
Tarih: 18 Ağustos 2017

Son yılların en sevimli karakterlerine, yani minyonlara sahip olan Despicable Me 3 çıkmazsa olmazdı. Minions spin-off'u kimseyi yanıltmasın. 3. film yolda, tarihi bile belli: 18 Ağustos 2017.

Bad Boys 3
Yönetmen: Joe Carnahan deniyor
Tarih: 2017 deniyor

Anlaşılan o ki yolda olan bir diğer filmlerden biri de Bad Boys 3. Eğer Michael Bay kafayı Transformers ile bozmamış olsaydı büyüt ihtimal yönetmen koltuğunda o olacaktı. Lakin artık koltuğun Joe Carnahan’a verildiği dedikoduları dolaşmaya başladı. Şayet ufak pürüzler halledilir ve Will Smith de kabul ederse, neden olmasın.

Beetlejuice 2
Yönetmen: Tim Burton
Tarih: Belli Değil

Tim Burton’ın seri film yapmak gibi bir huyu yoktur. Tek seri olarak çektiği film Batman’dir ki onu da 2. Filmde bırakmıştır. Ama anlaşılan o ki Beetlejuice onun kariyerinde önemli bir yer taşıyor. Yoksa neden böyle bir işe kalkışsın. Filmin çıkış tarihi henüz belli değil ama söylenene göre ilk filmde yer alan Winona Ryder bu filmde de yer alacak. Michael Keaton’ı da ikna etmeye çalışıyorlar. Acaba Alec Baldwin de yer alır mı? Bekleyip görücez.



Big Hero 6/ 2
Yönetmen:  Belli Değil
Tarih: Belli Değil

Big Hero 6’in devamı için net bir bilgi yok. Yalnız Oscar’da aldıkları en iyi animasyon ödülü sonrası yönetmenler 2. film için neden olmasın dediler. Bazı şeyleri tadında bırakmak gerek değil mi? Sanırım 2. film için o kadar ümitli olamayacağım.

Blade Runner 2
Yönetmen: Denis Villeneuve deniyor
Tarih: 2018 deniyor

Son dönemin en hızlı ismi anlaşılan o ki Ridley Scott. Kendi filmlerinin devamlarını başkalarına çektirip yapımcısı oluyor. Blade Runner 2 de gerçekten yolda. Hazırlıklar başladı. Tek sorun, yönetmen kim olacak? Denilene göre yönetmenimiz son dönemin en güçlü isimlerinden biri olan Denis Villeneuve. Bu da ayrı enteresan bir nokta çünkü Denis’in filmografisinde bilim kurgu yok, bir ilk olacak. Tarih için de net bir bilgi yok ama söylenene göre 2018’de karşımızda olabilir.

Blair Witch Project 3
Yönetmen: Belli Değil
Tarih: Belli Değil

Ortada kesin bir bilgi yok. Sadece ilk filmin yönetmeni Eduardo Sanchez’in 3. film için kaçınılmaz demesi gibi bir detay var. Filmin yapımcılığını yapacak şirketin Lionsgate olduğu söyleniyor ki bu heyecan verici, başarısız iş çıkarmazlar. Yalnız sürecin çok yavaş ilerlediği söyleniyor, 3. Filmi görmek için çok bekleyeceğiz gibi.

Chronicles Of Narnia: The Silver Chair
Yönetmen: Belli Değil
Tarih: 2016 deniyor

Yapılıp yapılmadığı hakkında net bir bilgi yok. Tek bilinen filmin 2016’da çıkmasının istendiği. Ama ortada ne bi yönetmen var ne de oyuncular. Bekleyip göreceğiz.

Crank 3
Yönetmen: Belli Değil
Tarih: Belli Değil

Açıkçası ilk duyduğumda beni meraklandırmıştı fakat biraz araştırınca şunu gördüm: Ortada hiçbir prodüksiyon yok. Adının çıkmasının tek sebebi, Jason Statham’ın ve Crank serisinin yönetmenleri Mark Neveldine ve Brian Taylor’ın 3. filmi istemesi. Gerçi büyük adam Jason Statham istedikten sonra o filmin çıkmaması imkansız.



District 10
Yönetmen: Neill Blomkamp
Tarih: Belli Değil

Alien’ın çekimleri ile uğraşan Neill, Chappie’nin çekimlerinden sonra District 10’i yapmak istediğini ama bir türlü vakit bulamadığını söyledi. Keza filmin Johannesburg dışında başka bir yerde geçeceğini dile getirdi. İlk gördüğümde yok artık demeden kendimi alamamıştım. İzlediğim en iyi uzaylı filmi olarak saydığım District 9’ın devam filminin gelebileceğini hiç düşünmemiştim. Bazı şeyler tadında kalmalı.

The Expendables 4
Yönetmen: Belli Değil
Tarih: Belli Değil

3 filmlik seriden sonra 4.’nün gelmemesi için tek bir sebep bile yoktu bence. Hatta 4 ile kalmayıp 5’in bile gelebileceğini söylüyorlar. Son filmin bütün kadrosunu tekrar toplayabilirler mi bilmiyorum ama yeni filme 2 büyük isim eklemeyi başarmışlar gibi: Hulk Hogan ve eski bir James Bond olan Pierce Brosnan, bekleyip görücez.

Fast & Furious 8
Yönetmen: Belli Değil
Tarih: 2017 Temmuz deniyor

7. filmin getirdiği müthiş başarı ve hasılat ile Universal 8 neden olmasın dedi. Hatta Vin Diesel ve Jason Statham bile hadi dedikten sonra. Yalnız proje daha önce yoktu da sonradan ortaya çıkmış gibi gözüküyor çünkü son filmlerin yönetmeni olan James Wan 8. filmin başında olamayacak gibi. Aquaman ve Robotech’in çekimleri ile uğraşan James Wan’ın yerine birini bulmak zorundalar. 8. filmin 2017 Temmuzda çıkması planlanıyor.

Fifty Shades Darker/Fifty Shades Freed
Yönetmen: Sam Taylor-Johnson deniyor
Tarih: 2017-2018 Ocak

İlk filmden kazanılan 500 milyon dolar sonrası Universal kemik bulmuşcasına 2. ve 3. film için hazırlıklarına başladı. Dakota johnson ve Jamie Dorman’ı da ikna eden şirket filmleri ilk filmde olduğu gibi Sam Taylor-Johnson’a emanet edecek gibi. İlk filmin 2017 Ocak’ta ikinci filmin de 2018 Ocak’ta çıkacağı söyleniyor.

Frozen 2
Yönetmen: Chris Buck, Jennifer Lee
Tarih: Belli Değil

Sinema tarihinin en başarılı animasyonları arasına giren Frozen ekibinin 2. film için çalışmalara başladığını biliyoruz. Fakat süreç biraz yavaş işleyecek gibi çünkü aceleleri yok. Tadında kalması gereken bir diğer yapım da Frozen idi ama olsun.

Godzilla 2
Yönetmen: Gareth Edwards
Tarih: 2018 Deniyor

2014 yılında çıkan Godzilla ile dikkatleri üstüne toplayan yönetmenin önü açılmış gibi. Godzilla sonrası Rogue One: A Star Wars Story filminin başına getirilen yönetmen bu film bittikten sonra  Godzilla 2 için çalışmalara başlayacak. Tahmini çıkış yılı 2018 deniyor.



Guardians Of The Galaxy 2
Yönetmen: James Gunn
Tarih: 2017 Temmuz

Marvel’ın en başarılı filmlerinden birinin tabii ki ikincisi çıkacaktı. Sonuçta ucunda büyük bir para var. 170 milyon dolara çekilip 700 milyon gelir ederseniz siz de ikinci filmi yaparsınız. İkinci filmin çalışmalarına başlanıldı. 2017 temmuzunda çıkması planlanan filmde yine aynı kadro olacak gibi duruyor.

Hansel & Gretel: Witch Hunters 2
Yönetmen: Bruno Aveillan
Tarih: Belli Değil

Şaşırtıcı bir şekilde ilk filmin başarılı olacağını kimse düşünmemişti. Ben ise tam bir şaheser olarak izlemiştim. Anlaşılan o ki 50 milyona çekilen filmin 220 milyon dolar gelir elde etmesi yapımcıları sevindirmiş ve 2.sine neden olmasın demişler. Filmin 2016’da çıkacağı iddia edilmiş ama görünürde hiçbir ilerleme yok.

Hellboy III
Yönetmen: Guillermo Del Toro deniyor
Tarih: Belli Değil

Müthiş olmasa da ilk iki film sevilmişti. 3. film neden gelmesin? Ron Perlman(Hellboy) sosyal medyada 3. film için neden olmasın demeye başladı bile. Fakat şöyle bir sorun var. İlk iki filmin yönetmeni Guillermo Del Toro idi. Koltuğu başkasına da vermeyeceklerdir. Del Toro 2017’ye kadar Pacific Rim 2 ile dolu olacak. O sebeple Hellboy 3 biraz beklemek zorunda kalacak.

Immortals 2
Yönetmen: Belli Değil
Tarih: Belli Değil

Relativity ilk film ile iyi bir başarı yakalamıştı. Keza sinema seyircisi Yunan mitlerinin konu edildiği aksiyon filmlerini çok seviyor. O sebeple neden 2. film olmasın. Şu an belirli bir tarih yok ama şirket ilk filmin yıldızı Henry Cavill’i 2. filmde de istiyor.

Indiana Jones 5
Yönetmen: Steven Spielberg
Tarih: Belli Değil

Disney’in kesinlikle bu filmi çekmek gibi bir planı var başrolde de dönemin yükselen ismi Chris Pratt’i istiyor fakat o da epey dolu: Jurassic World 2 ve The Guardians of Galaxy 2 yönetmenin de Spielberg olacağı kesin. Kesin olmayan tek şey tarih şu anda.

Jurassic World 2
Yönetmen: Belli Değil
Tarih: 2018 deniyor

İlk filmin rekor başarısından sonra tabii ki 2. film gelecekti. O kadar Jurassic Park yapıldı; Jurassic World hiç altta bırakılır mı. Yalnız ilk filmin yönetmeni olan Colin Trevorrow 2. filmde olmayacak. Ve Chris Pratt çoktan 2. film için imzayı bastı bile. Şimdi merakla 2018’de çıkıp çıkmayacağını bekleyeceğiz.

The Karate Kid 2
Yönetmen: Belli Değil
Tarih: Belli Değil

Kesinlikle geliyor. Sadece ilk filmin çekim ekibinin bazılarını kaybetmiş durumdalar. Mesela filmi çekmesi planlanan Breck Eisner film çekmeyecek. Yeni senaristler çoktan işe başladılar. Şimdi yeni bir yönetmen bulunacak. Sonrası zaten gelir.

The Legend Of Conan
Yönetmen: Belli Değil
Tarih: Belli Değil

Evet. Conan yolda. Başrolde de Arnold Schwarzenegger var. Anladığım kadarıyla ilk olarak Jason Momoa’ya öneriyorlar ama kendisi reddediyor. Böylece Arny’ye yöneliyorlar. Tarih ya da yönetmen belli değil. Sadece geleceğini biliyoruz.

The LEGO Movie Sequel
Yönetmen: Rob Schrab
Tarih: 2018

İlk filmin yönetmenleri olan Christopher Miller and Phil Lord yeni senaryo yazıyorlar şu anda. Yani Lego dünyasının 2. filmi yolda hatta seri olması planlanıyor. Ama filmin 2018’de gelceği söyleniyor. Koltukta bu sefer Rob Schrab var.



Lucy 2
Yönetmen:  Belli Değil.
Tarih: Belli Değil

İlk filmin yazarı olan Luc Besson ne kadar seri olmayacak dese de IMDB’de Lucy 2 çoktan yerini aldı. Hatta kendinizi bir 3’lemeye hazırlayın. Yalnız Scarlett Johansson’ın 2. filmde olacağı resmi olarak belirtilmedi. Acaba başkası oynayabilir mi?

Machete Kills Again… In Space
Yönetmen: Robert Rodriguez
Tarih: Belli Değil

Machete Kills’in sonu tamamen bir makara sanıyordum ama makara falan değilmiş. Gerçekten de geliyor. Machete serisi ne kadar gelir elde etmese de Robert Rodriguez 3’lemeyi yapmakta niyetli. 2015 gibi çekimlerine başlanacak deniyor. Onun dışında tabii ki başrol Danny Trejo; hiç şaşmaz.

Madagascar 4
Yönetmen: Belli Değil
Tarih: 2018 Mayıs

Madagascar’ın Spin-Off’u olan The Penguins Of Madagascar istenilen başarıyı elde edemedi. Buna rağmen Madagascar’ın 4. film için Dreamwork yola koyuldu. Şu anda yönetmen belli değil ama anlaşılan o ki 2018 mayısında çıkmasını istiyorlar.

Mad Max 5
Yönetmen: George Miller
Tarih: 2018

2015 yılında çıkan Mad Max’in muhteşem başarısıyla Warner Bros. 5. film için George Miller’a neden olmasın dedi. 5. filmin adı Mad Max: The Wasteland olacak. 2018’de çıkması planlanan filmin hikayesi Max üzerinden mi yoksa Furiosa üzerinden mi gidecek bilinmiyor. Zamanla açıklanır.

Maleficent 2
Yönetmen: Linda Woolverton
Tarih: Belli Değil

Disney, Maleficent sayesinden muhteşem bir para kazandı. Kimse filmin bu kadar tutacağını tahmin etmezdi sanırım. Bunun üzerine Disney tabiki de 2. film için yola koyuldu bile. Angelina Jolie’nin 2. filmde de olacağı tahmin ediliyor. Senaryo yazım aşamasında şu anda. Yalnız ilk filmin yönetmeni olan Robert Stromberg bu sefer koltuğu almayabilir.

Maze Runner: The Death Cure
Yönetmen: Belli Değil
Tarih: 2017 Ocak

Serinin 3. kitabı olan The Death Cure tabii ki yapılacak. Kaçınılmaz. İlk 2 filmde olduğu gibi yönetmenin Wes Ball olması planlanıyor. Serinin son filminin ocak 2017’de çıkması planlanıyor.

Men In Black 4
Yönetmen: Belli Değil
Tarih: Belli Değil

Men in Black 3 Sony’ye çok büyük bir sorun açmıştı. 220 milyonluk çekim bütçesi bulunan filmin geliri maalesef istenilen miktarda değildi ve zarar etmelerine sebep oldu. Ama buna rağmen 4. film geliyor. Şu anda hiçbir tarih, yönetmen ya da oyuncu bilgisi yok ama Sony kesinlikle 4. filme kalkışıyor.



Need For Speed 2
Yönetmen: Belli Değil
Tarih: Belli Değil

66 milyon dolara çekilen film dünya çağında 200 milyon kazanmayı başarmıştı fakat Fast and Furious'ın yanında ezilmekten kurtulamadılar. Yeni filmin daha güçlü olması için gelir kapıları aranıyor şu anda. Çinli kimi şirketlerin yardım etmek istediği söyleniyor. Yeni film ne zaman gelir belli olmaz ama daha doygun olmasının istendiği aşikar; hele ki Fast and Furious serisi bitmek üzereyken.

Paddington 2
Yönetmen: Belli Değil
Tarih: 2017

Yapımcılar 2. filmin geleceğini onayladı. 2017 yılında çıkması planlanıyor. Yönetmen koltuğunda ilk filmdeki gibi Paul King olduğu söyleniyor. Açıkçası bazı filmler tadında kalmalı bazıları da kalmamalı. Paddington da bunlardan biri.

Pacific Rim: Maelstrom
Yönetmen: Guillermo Del Toro
Tarih: 5 Ağustos 2017

190 milyon dolara çekilen film 400 milyon dolarlık bir hasılat elde etmişti. Del Toro yerinde durmadı ve yıllar sonra 2 film için kolları sıvadı. Şu anda çekimleri devam ediyor. Kadro da aynı. 5 ağustos 2017 günü sinemalardaki yerini de alacak.

Pitch Perfect 3
Yönetmen: Belli Değil
Tarih: 2017

Pitch Perfect düşünülenden çok daha başarılı oldu. Konu dans ya da müzik olduğu zaman seri filmi beklememek hatadır zaten. Pitch Perfect 2. filminde 300 milyon dolara yakın bir hasıtlat yaptı ki film sadece 30 milyona çekildi. 3. filmin yönetmeni gene Elizabeth Banks olacak. Anna Kendrick, Rebel Wilson ve Hailee Steinfeld çoktan hazırım dediğine göre 2017’yi beklemek kaldı.

Predator 4
Yönetmen: Shane Black
Tarih: Belli Değil

İlk gördüğümde açıkçası şaşırdım. Predator geri dönüyor demek he? Filmin senaryosunu yazan Shane Black ayriyeten filmi yönetmek de istiyor. Yalnız Shane Black’in planına göre Predator 4 bir devam filmi değil başlı başına yepyeni bir seri olacak. Çıkış tarihi hakkında hiçbir bilgi yok.

Prometheus 2
Yönetmen: Ridley Scott
Tarih: 2017

Ridley Scott eski filmlerini ona buna kakalarken kendi eski filmlerinden birinin de başına geçti. Kimilerince çok beğenilen kimilerince de hiç beğenilmeyen ama dünya çapında muhteşem bir gelir getiren Prometheus’un 2.si yolda. Denilene göre birinci filmin kaldığı yerden devam edilecek ama tabii bu bir söylenti. Bir diğer iddia da hikayenin dünyada geçeceği.

The Raid 3
Yönetmen: Gareth Evans
Tarih: 2017-18

Gareth Evans, The Raid serisi ile dünya çapında ses getirmeyi başardı. Yapılmış en iyi aksiyon filmi sloganıyla çıkan seri harbiden aksiyonu sonuna kadar yaşatan türdendi bunun üzerine 3. film de tabii ki yolda. Tek sıkıntı 2017 ya da 2018’i bulması muhtemel. Film, 2. filmin bitişinden 3 saat öncesinde başlayacak ve çok farklı bir noktaya ilerleyecek. Anlaşılan şimdi bütün ülke karışacak.

Resident Evil: The Final Chapter
Yönetmen: Paul W.S. Anderson
Tarih: 2 Şubat 2017

Normalde 2016’da çıkacaklar arasında olan Resident Evil’ın son filmin tarihi bir sebepten ötürü kaymış ve 2017 şubatında yerini almış. Film çoktan çekildi ve şuanda pre-production’ı yapılıyor.

Riddick 4
Yönetmen: Belli Değil
Tarih: Belli Değil

Riddick 3’ün başarısı sonrası Universal, 4. filme neden olmasın dedi. Fakat ortada şöyle bir sıkıntı var. Universal önce Fast and Furious 8’in yapılmasını istiyor. E tabii ki 2 filmde de Vin Diesel olduğu için Riddick 4 gelecekse bile biraz bekleyecek. Öncelikler önemlidir.

Shrek 5
Yönetmen: Belli Değil
Tarih: 2018 deniyor

Dreamworks bu aralar biraz yoğun gibi. Elinde başka başka devam filmleri var ve Shrek de ekranlardan epey uzak kaldı. Daha fazla uzak kalmadan dönmesini istiyorlar ama bunun 2018’i bulması muhtemel. Önce bi' Çizmeli Kedi 2’yi bitirelim sonra Shrek 5’e başlarız diyorlar.

Sin City 3
Yönetmen: Robert Rodriguez
Tarih: Belli Değil

Frank Miller ve Robert Rodriguez kesinlikle 3. filmin geleceğini söyledi. Yalnız 2. filmin başarsızlığı sonrası Robert Rodriguez daha dikkatli olacak gibi. yeni gelecek filmin 2. filme nazaran çok daha başarılı olması için kollar sıvanacak. Tarih ise maalesef belli değil.



Taken 4
Yönetmen: Belli Değil
Tarih: Belli Değil

Taken 4 için hiçbir resmi girişim yok. Yalnız ortada şöyle bir gerçek var, Taken yapımcılara muhteşem para kazandırıyor. Bu kadar para kazandıran bir yapımın biteceğini sanmıyorum, sanmıyorlar. Taken 3, 50 milyon dolara çekilip 300 milyon küsür dolar kazandırmış bir film. Neden 4 gelmesin, neden daha çok kazanmasınlar?

Top Gun 2
Yönetmen: Belli Değil
Tarih: Belli Değil

Duyduğumda epey şaşırdığım bir filmdi Top Gun 2. Gerçekten de geliyor ama tam olarak ne zaman geleceği belli değil. Çünkü başrol Tom Cruise’un önce bi' Jack Reacher 2’yi çekmesi gerek. Bu film sonrası Top Gun 2 için çalışmalar başlayabilir. Tabii ortada şöyle de bir durum var: İlk filmin yönetmeni Tony Scott 2012 yılında vefat etti. Bu sebeple bir de yeni bir yönetmen bulmaları gerek ki bu yönetmenin önemli bir isim olacağını tahmin ediyorum.

Trainspotting 2 aka Porno
Yönetmen: Danny Boyle deniyor
Tarih: Belli Değil

Duyduğumda epey şaşırdığım bir başka film de Trainspotting’in 2.sinin gelmesiydi. Nasıl seri hale getirebilirlerdi ki? 2. film Irvine Welsh’in Porno kitabı temel alınarak yazılıyor. Yalnız filmin yönetmeninin Danny Boyle olacağı kesin değil. Çekimler 2016’da başlayacak. Şimdilik başka bir bilgi yok.

TRON 3
Yönetmen: Belli Değil
Tarih: Belli Değil

Planlanıyordu ama tamamen iptal edildi.

World War Z 2
Yönetmen:  J. A. Boyana
Tarih: 9 Haziran 2017

500 milyon dolarlık bir hasılat sonrası yapımcılar 2.si neden olmasın dedi ve yola koyuldular. Brad Pitt ikinci filmde de oynamayı kabul etti. Senaryonun başına Steven Knight getirildi. Yönetmenlik koltuğuna da J. A. Bayona getirildi. Çıkış tarihi gününe kadar belli. Bize de sadece beklemek kısmı kalıyor. 

1 yorum:

  1. Açıkçası linke tıklarken bu kadar kapsamlı olabileceğini düşünmemiştim. Elinize sağlık buradan %50'si gelir bu filmlerin çok rahat

    YanıtlaSil